Pravilnik o zasebnosti


POLITIKA ZASEBNOSTI

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih IVAN
POTOČNIK S.P. & VMS d.o.o. & SKARLOVNIK GAŠPER s.p. v soupravljanju zbira od vas, ko se
naročite na prejemanje vsebin kot so e-novice, vabila na dogodke ali podobno.

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu
osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov je:
IVAN POTOČNIK S.P. & VMS d.o.o. & SKARLOVNIK GAŠPER s.p. v soupravljanju
Zavrh pri Galiciji 7C
Zavrh pri Galiciji, 3310 Žalec
ID za DDV: SI46247602
Matična številka: 5698760000

Osebni podatki in namen njihove obdelave

V kolikor želite prejemati vsebine IVAN POTOČNIK S.P. & VMS d.o.o. & SKARLOVNIK GAŠPER
s.p. v soupravljanju se lahko prijavite ali odjavite na naslednje obdelave:
• obvestila o posebnih akcijah in priložnostih
• publikacije
Z izpolnitvijo teh obrazcev, naročilnice, prijave oziroma registracije in potrditvijo posredujete
IVAN POTOČNIK S.P. & VMS d.o.o. & SKARLOVNIK GAŠPER s.p. v soupravljanju naslednje
kontaktne podatke:
· ime
· priimek
· e-poštni naslov
· telefonsko številko
Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji teh obrazcev, naročilnice,
prijave oziroma registracije potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z
vami glede konkretnih e-novic, dogodkov, obvestil o posebnih akcijah ali publikacij. IVAN
POTOČNIK S.P. & VMS d.o.o. & SKARLOVNIK GAŠPER s.p. v soupravljanju spoštuje vašo
zasebnost in je zavezana, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno
in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker obstajajo v spletnem
informacijskem sistemu IVAN POTOČNIK S.P. & VMS d.o.o. & SKARLOVNIK GAŠPER s.p. v
soupravljanju povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na IVAN
POTOČNIK S.P. & VMS d.o.o. & SKARLOVNIK GAŠPER s.p. v soupravljanju, ne prevzemamo
nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh. Da bi preprečili
nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost
osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in
organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. IVAN POTOČNIK S.P. & VMS
d.o.o. & SKARLOVNIK GAŠPER s.p. v soupravljanju ne more v celoti izključiti morebitnega
odtekanja ali zlorabe podatkov, saj so spletne tehnologije odprte za javnost in tako lahko
žrtev računalniških vdorov in kot take nepredvidljive.

OPOZORILO: EU GDPR ne predpisuje posebnih tehničnih ukrepov varovanja identitete
ponudnika spletne strani oz. upravljavca, kot tudi ne predpisuje izkazovanja identitete
obiskovalca spletne strani. Zato so zahteve po varovanju osebnih podatkov do dopolnitve
predpisa o varovanju in obveznosti izkazovanja identitete upravljavca prepuščene
posamezniku, da se sam odloča ali verjame izkazani nezaščiteni identiteti upravljavca, ki naj
bi jo upravljal. Upravljavec tudi ne jamči, da je lahko prepričan, da je strinjanje pridobil od
posameznika, ki naj bi se strinjal s pogoji obveščanja, saj se posameznik proti upravljavcu v
postopku potrjevanja ne identificira na enoličen in preverljiv način.

Seznam spletnih mest, ki jih upravlja upravljalec
Podjetje IVAN POTOČNIK S.P. & VMS d.o.o. & SKARLOVNIK GAŠPER s.p. v soupravljanju upravlja
naslednje spletne strani:

Spletna stran             Opis spletne strani
ognjemeti.com          predstavitvena spletna stran

Soglasje

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice, dogodkih, obvestilih o
posebnih priložnostih ali publikacij in ostale produkte IVAN POTOČNIK S.P. & VMS d.o.o. &
SKARLOVNIK GAŠPER s.p. v soupravljanju obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim
soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov
(GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene,
v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih
prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.
Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletnih straneh IVAN POTOČNIK
S.P. & VMS d.o.o. & SKARLOVNIK GAŠPER s.p. v soupravljanju na teh obrazcih, naročilnicah,
prijavah oziroma registracijah vpišete svoje osebne podatke in se strinjate z vsako posamično
obdelavo na katero pristanete. Pri vpisu osebnih podatkov IVAN POTOČNIK S.P. & VMS d.o.o.
& SKARLOVNIK GAŠPER s.p. v soupravljanju ne pogojuje privolitve v obdelavo pri obdelavah,
kjer namen presega osnovni namen obdelave zaradi katere ste prišli na spletno stran.
Upravljavec IVAN POTOČNIK S.P. & VMS d.o.o. & SKARLOVNIK GAŠPER s.p. v soupravljanju za
obveščanje o spremembah pogojev poslovanja in spremembah politike zasebnosti uporablja
storitev pošiljanja dokazljive elektronske pošte ali priporočeno regularno pošto. Zato boste o
spremembah obveščeni na način, ki upravljavcu zagotavlja dokaz o pravočasni obveščenosti
glede sprememb pogojev poslovanja oziroma politiki zasebnosti. Vse spremembe bodo
objavljene tudi na spletni strani podjetja.
Osebne podatke za namene, kot ga določa veljavna zakonodaja in kjer ni potrebna privolitev,
ker je pravna podlaga obstoječa zakonodaja (npr. hranjenje računov, sklenjenih pogodb in
podobno) hranimo in varujemo v skladu z Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov
(GDPR).

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do
dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (“pozabe”),
pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do
ugovora. Če mislite, da so vaše pravice na spletnih straneh podjetja IVAN POTOČNIK S.P. &
VMS d.o.o. & SKARLOVNIK GAŠPER s.p. v soupravljanju kakorkoli kršene se lahko obrnete na:
Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230
97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si).

Čas hrambe osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne shranjujemo.

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v
naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja
posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki
omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in
pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne
nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja
uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev;
najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med
spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z
njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po
spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več.
Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o
prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr.
spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega
mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo
učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov
na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za
uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj. Seznam piškotkov na naših spletnih straneh:

Spletna stran     Ime piškotka                                           Trajanje      Opis
ognjemeti.com  cookielawinfo-checkbox-necessary   6 mesecev   Shrani nastavitve uporabnika

TUJI ELEMENTI SPLETNE STRANI
i.ytimg.com
www.youtube.com
yt3.ggpht.com
fonts.googleapis.com
fonts.gstatic.com

SLEDENJE OBISKOVALCEM
Doubleclick

OBSTOJEČI PIŠKOTKI
Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših dodatnih osebnih podatkov
na katere niste pristali in s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Piškotki ne morejo
poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje
naših spletnih mest in nam pomagajo razumeti, katere informacije so za obiskovalce
najkoristnejši.

Priglasitev
Z uporabo teh spletnih mesta, kot so navedeni v seznamu spletnih mest, ki jih upravlja
upravljavec se strinjate, da ta spletna mesta nastavijo piškotke na vašem računalniku ali
mobilni napravi do preklica ali izbrisa do katerega imate pravico in jih v svojem brskalniku
upravljate sami.

Upravljanje in brisanje piškotkov
Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom,
lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam
večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo
določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je
brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo
datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali
ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od
brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi
pomoči uporabnikom.

Izjave pri pridobivanju soglasij in uveljavljanju pravic

1. IZJAVA NA SPLETNIH FORMAH IN V PAPIRNI OBLIKI – PRIJAVA
Upravljavec osebnih podatkov IVAN POTOČNIK S.P. & VMS d.o.o. & SKARLOVNIK GAŠPER s.p. v
soupravljanju in njegovi obdelovalci osebne podatke hranimo in obdelujemo v skladu z
evropsko Uredbo o varovanju osebnih podatkov in Zakonom o varovanju osebnih podatkov
(ZVOP). Strinjam se, da sme upravljavec moje osebne podatke uporabiti za namen (obkroži,
izberi):
– namen1 (pošiljanje obvestil o dogodkih, proizvodih, ipd …)
– namen2 (obveščanje o akcijskih ponudbah, ipd …)
OPOMBA: Na tem mestu so lahko prisotni nameni (obdelave), ki so zapisane v politiki
zasebnosti – z modro.

IZJAVA
V skladu z Uredbo o varovanju osebnih podatkov se strinjam z nameni uporabe osebnih
podatkov in sem seznanjen, da se lahko od katere koli obdelave kadar koli odjavim brez
obrazložitve. V primeru odjave od posamezne obdelave (posamezen namen) bom odjavo
poslal/-a na elektronski naslov adrijana.potocnik@siol.net.

2. MOŽNOST ODJAVE
Odjavljam se od obdelave oziroma ne želim več prejemati informacij o:
– namen1 (pošiljanje obvestil o dogodkih, proizvodih, ipd …)
– namen2 (obveščanje o akcijskih ponudbah, ipd …)
Odjavo pošljite na adrijana.potocnik@siol.net.

3. MOŽNOST VPOGLEDA
Zahtevam vpogled osebnih podatkov za lastnika osebnih podatkov _______________.
Izjavljam in z osebno prisotnostjo, digitalnim podpisom, lastnoročnim podpisom, potrjujem
svojo identiteto in jamčim, da sem lastnik omenjenih osebnih podatkov in imam pravico do
vpogleda mojih osebnih podatkov v vaših zbirkah podatkov.

4. MOŽNOST PRAVICE DO IZBRISA IN POZABE
Zahtevam izbris vseh mojih osebnih podatkov (razen tistih, ki jih predpisuje drug zakon).
Izjavljam in z osebno prisotnostjo, digitalnim podpisom, lastnoročnim podpisom potrjujem
svojo identiteto, in jamčim, da imam kot lastnik osebnih podatkov pravico do zahtevka za
izbris in pozabo mojih osebnih podatkov v vaših zbirkah podatkov.